Holešovský zámek 1. 6. 2014 patřil dětem

10.06.2014 21:21

V neděli 1. června se uskutečnil v Holešově tradiční Dětský den. Poprvé jsme se při pořádání této velké celoměstské akce spojili s Týdeníkem Kroměřížska. Akce tak získala daleko větší propagaci, což se také projevilo na zvýšeném počtu návštěvníků z celého našeho kraje.

Celý den byl krásně zalitý sluncem a dodal celé akci tu správnou atmosféru a náladu. Pro děti bylo připraveno spoustu zajímavých atrakcí, mohly se zapojit do velké soutěže, v rámci které absolvovaly různá stanoviště a na závěr proběhlo losování pěti velkých cen pro účastníky této hry. Na jednotlivých stanovištích se děti mohly setkat se strážníky Městské policie, s dobrovolnými hasiči, členy Českého červeného kříže, s mladými Debrujáry z TYMY, členy DFK Holešov a dalšími organizacemi. Pro malé děti v doprovodu rodičů byl připraven tradiční Pohádkový les, který se konal v prostorách Růžové zahrady.

Na jednotlivých stanovištích děti čekaly postavičky z různých pohádek, např. Červená Karkulka a babička, čertík, vodník, Sněhurka s princem, vědma, princezna Koloběžka, berušky, Shrek s Fionou, klauni a na závěr pan král s královnou. Jednotlivé postavičky dětem rozdávaly různé úkoly a zkoušely jejich šikovnost a postřeh. V krásném prostředí růžové zahrady se uskutečnil také relaxační workshop s různými netradičními nástroji – didgeridoo, bubínky, chrastítka atd..

V zámecké zahradě nechyběly také pouťové atrakce (houpačky, kolotoče, skákací hrad, skluzavka, střelnice). Díky finančnímu příspěvku města Holešov se děti mohly zdarma projet ve vláčku Pacifik a také v kočáře taženém koňmi.

Souběžně s touto pestrou nabídkou probíhal celé odpoledne také program na pódiu, který moderoval Petr Zakopal. Kromě různých soutěží a losování děti také zhlédly vystoupení holešovského kouzelníka Radka Šimčíka a téměř v hodinovém bloku vystoupily kroužky SVČ – TYMY – Babydance, Balet, Břišní tance, Breakdance, Zrníčko, Happydance, Společenský tanec a Sundance.

Děkujeme všem, kteří tuto akci sponzorsky podpořili. Děkuji za spolupráci Týdeníku Kroměřížska, obzvlášť paní Nehodové. Velké poděkování a uznání si zaslouží všechny děti, které vystoupily v pestrém programu a také pracovníci a spousta dobrovolníků, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit. Velmi si této pomoci vážíme....ZDROJ