Dívka roku 2014

02.03.2014 09:10

V neděli 23.února 2014 proběhl v SVČ TYMY ve Všetulích, již čtvrtý ročník oblastního kola celostátní soutěže „Dívka roku 2014“.

Po úspěšných minulých ročnících jsme se moc těšili i na ten letošní. Soutěž je určena dívkám ve věku 13 –15 let a ty se nám letos přihlásily v rekordním počtu 13-ti účastnic. Čekal je náročný, ale zajímavý den, který začínal již v 9 hod. dopoledne. Pod vedením cvičitelky se naučily úvodní choreografii, připravily si cvičení na trampolínkách, chození na předváděcím molu a vypilovaly si svá volná vystoupení.

Paní Kamila Nevřalová z butique K-fashion jim pomohla vybrat a vyzkoušet společenské šaty a potom už si děvčata užívala péči kosmetiček z Mary-kay a kadeřnice paní Nadi Totkové. Ve 14.30 začala první neveřejná část soutěže dvěma disciplínami a to testem znalostí a zručností. Dovednost, kterou tentokrát musely předvést, bylo zhotovení sněhové vločky z papíru.

Výkony dívek hodnotila devítičlenná porota, ve které jsme letos nově přivítali paní Renatu Mejzrovou ze Zlínské modeligové agentury,mladou modelku Karolínu Bubelovou, ředitelku ZŠ a odborné školy Stanislavu Horákovou, choreografku Veroniku Krzerovou, majitelku f.Novodonia Leonu Pazderovou, hudebníka Františka Kantora, tanečníka mezinrodní řídy Martina Kučeru, tanečníka Eduarda Kotikova a ředitelku našeho SVČ Jarmilu Vaclachovou.

Před zahájením galavečera měly dívky možnost popovídat si se všemi porotkyněmi,které se zabývají módou, modelkami a modelingem,dozvědět se zajímavosti z jejich profese a získat užitečné rady pro svá vystoupení.

Ani si nestačily vydechnout a už se přiblížilo zahájení společenského večera. Po úvodní choreografii, představení dívek a poroty, jsme mohli sledovat výkony dívek v dalších disciplínách. Při rozhovoru s moderátorem jsme slyšeli jejich názory,nápady a pocity, zkrátka odpovědi na různé otázky.

Ve skupinkách předvedly cvičení na jumping trampolínkách, ve volných disciplínách si většinou,jako každý rok, vybraly tanec nebo hudební vystoupení. Mohli jsme ale vidět i gymnastické cvičení, nebo se zaposlouchat do uměleckého přednesu. Publikum se dobře bavilo nejen výkony dívek, ale i zajímavým doprovodným programem, kterým byly jednotlivé disciplíny doplňovány.

V tomto ročníku se předvedli hlavně porotci, kteří nás nadchli zpěvem, vyslechli jsme si příběh hraný na flétnu, taneční přeborníci předvedli latinsko-americké tance a break dance. Zatančila nám ale i děvčata ze Sundance a pobavil i mladý kouzelník. Vyvrcholením večera byla módní přehlídka společenských šatů, které dívky předvedly opravdu na úrovni hodné modelek. Výkony byly letos velmi vyrovnané a těžko se vybíraly ty nejlepší

zdroj: tymycentrum.cz

ana Češková, SVČ – TYMYDívka roku 2014Dívka roku 2014

Fotky z akce: https://tymy-centrum.rajce.idnes.cz/Divka_2014/

Článek z ČT: https://www.ceskatelevize.cz/…-v-holesove/